Urgente Telefonice

0770 643 827

Primul caine?

Ti-am pregatit cateva sfaturi pentru un caine fericit si sanatos.

Dacă tocmai ți-ai cumpărat un câine și nu știi exact ce trebuie să faci, ți-am pregătit mai jos niște pași pe care trebuie să-i urmezi:

Asigură-te ca e deparazitat după 2 saptâmâni de viață sub îndrumarea medicului tău veterinar, pentru asta poți consulta medicul veterinar aici.

 În primele 6 săptâmâni nu il lãsa în preajma altor câini sau în locuri în care au fost alti câini, astfel se reduce substantial riscul infectiei cu parvovirusul canin, care este foarte periculos, pentru a fi sigur că ești la zi cu vaccinarea poți afla mai multe aici.

 În primele sale luni de viață, trebuie sa il hrănești cu mâncare de calitate, recomandată fiind cea Puppy/Starter, poti regăsi mai multe informații aici.

Poti sa îi introduci în dietă și unele suplimente alimentare pentru sănătatea oaselor, articulatiilor si buna crestere, mai ales în primele luni de viață la recomandarea medicului tãu veterinar.

Nu exagera cu recompensele.

 

Nu ii oferi mâncarea din farfuria ta (lapte, oase, grăsime), trebuie sã înteleaga ca mâncarea lui e diferită de a ta.

 

Nu îi da oase, acestea îl vor constipa și  îi pot strâpunge intestinele, și pot cauza un blocaj intestinal, lucruri ce necesită intervenții chirurgicale de urgență.

 

Nu îi oferi ciocolatã, este toxică pentru el, îi va opri sistemul metabolic, îi va ridica tensiunea arterială și îi suprastimuleazà sistemul nervos, riscul de deces fiind ridicat.

 

Nu îl lăsa să mănânce struguri sau stafide, va avea parte de disfuncții renale grave.

 

Nu îi da dulciuri, zahărul îl agită și poate dezvolta diabet și obezitate, iar Xyitolul este foarte toxic pentru el.

 

Evită să îi dai vitamine pentru oameni si în special nu îl lăsa sã încerce alcoolul, acesta e toxic pentru el.

 

Evita ceapa si usturoiul, îi vor provoca anemie, iar pâinea în cantități  mici nu îi va face rău dar nu are nici o valoare nutrițională. Nu îi da lapte de băut, câinii au intoleranță la lactoza, în schimb iaurtul în cantități mici nu îi va face rău.

 

Dacă îți este milă de el și cu siguranță este un pofticios, poți să îi dai din farfuria ta ouă fierte, sunca, peste făra oase, morocovi, mazare, brânză, banana, cartofi, dar in cantități moderate.

 

Evită spălările dese în primele 3 luni de viață, cel mult o dată pe lună și folosește un șampon recomandat de medicul tău veterinar

 

Sã respecți vaccinările si deparazitările periodice care sunt esențiale mai ales in primele luni de viață, când acesta este cel mai vulnerabil.

 

Încearcă să îl înveți comenzile de bază(șezi, culcat, haide, înapoi, nu e voie etc.)

 

Sa îi alegi un veterinar priceput.

 

Acordă-i atenție, dragoste si respect,iar el te va jubi necondiționat.

 

Să fii pregătit pentru posibilele sale schimbări de comportament, dar și de sănătate.

Nu uita că va fi prietenul tău cel mai bun si trebuie sã ai grija de el.

 

Încearca să iei în considerare și partea de asigurare de sănătate pentru acesta, poți regăsi mai multe informații despre planurile de asigurare posibile chiar aici.