Urgente Telefonice

0770 643 827

Sectiunea de

Intrebari Frecvente

Atunci când adopți sau cumperi un animăluț apar o mulțime de întrebări. Noi am încercat mai jos să-ți răspundem la cele mai frecvente dintre acestea.

Există diferite tipuri de hrană pentru animale de companie, cum ar fi hrana uscată, hrana umedă și chiar alimente fără cereale. Medicii noștri veterinari vă pot ajuta să alegeți hrana personalizată pentru nevoile câinelui sau pisicii dumneavoastră.

Diferite alimente oferă diverse beneficii pentru sănătate, de la susținerea sănătății dentare până la gestionarea creșterii în greutate. Doctorul veterinar  vă poate oferi, de asemenea, sugestii în funcție de vârsta, rasa, statusul reproductiv al acestuia, cât și stilul de viață a prietenului dvs. deoarece nevoile de nutriție se schimbă în timpul vieții animalului dvs. de companie.

Puteți afla mai multe despre serviciile noastre de nutriție aici.

Câinii mănâncă iarbă pentru a satisface nevoile alimentare sau pentru a-și asigura un tratament atunci când se simt rău. De obicei, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la vreun rău care va veni asupra animalului dvs. de companie dacă mănâncă iarbă, dar, ca bun proprietar de animal de companie, doriți să vă întrebați „de ce” dacă îl vedeți făcând asta! Poate că dieta pe care o urmează în prezent nu îi oferă nutrienții de care are nevoie; așa că el caută acele nevoi care să fie satisfăcute cu iarba pe care o mănâncă.

 De asemenea, un câine care se simte că ceva nu este în regulă cu stomacul său poate găsi un remediu natural rapid pentru acest lucru mâncând iarbă. Cu toate acestea, dacă animalul dvs. de companie începe să mănânce brusc iarbă în cantități mari, experții recomandă a fi dus la un veterinar pentru o evaluare, deoarece o astfel de activitate poate însemna probabil că are ceva foarte în neregulă cu el și încearcă să se ajute singur.

Puteți afla mai multe despre serviciile noastre de nutriție aici.

Potrivit unor studii, 50% dintre câinii cu vârsta peste 11 ani prezintă semne de declin cognitiv (pe care unii l-ar putea încadra ca demență). Deci, răspunsul la întrebarea dvs. este DA: este posibil ca un câine mai în vârstă să sufere de declin cognitiv/demență.

Dacă câinele dumneavoastră are unele dintre simptomele enumerate mai jos, poate doriți sa îi atrageți atenția veterinarului în timpul consultului asupra acestuia aspect, iar astfel medicii noștri veterinari, vor putea testa sindromul de disfuncție cognitivă.

Pare letargic

Nu îl/o mai interesează activitățile obișnuite

 Rămâne blocat în anumite lucruri/obiecte din jur

Este dezorientat

Nu mai recunoaște animale, oameni cu care era obișnuit

Pare confuz

 Extrem de iritat

Sindromul disfuncției cognitive a câinilor nu este vindecabil, dar simptomele pot fi tratate. Uneori, câinii noștri îmbătrânesc; iar când se întâmplă asta, se pare că ei nu se pot comporta ca atunci când erau tineri. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta animalul de companie în această situație. Când acesta are un diagnostic, dumneavoastră, în calitate de proprietar, puteți alege fie să ii acordați medicația necesară pentru prietenul  dvs. de companie pentru a ajuta la încetinirea declinului, fie să optați pentru opțiunile de terapie, pe care le puteți discuta cu unul dintre medicii noștri. Ambele opțiuni, mai ales dacă sunt folosite împreună, pot fi de mare ajutor prietenului tău.

Puteți află mai multe despre serviciile noastre de analize de laborator apăsând aici.

Răspunsul la această întrebare este DA, cu siguranță! Este foarte important să periați dinții prietenului dvs. de companie în mod regulat, folosind, desigur, periuțe și pastă de dinți pentru animale de companie! Poate doriți să știți de ce curățarea dinților este atât de importantă. Mai jos regăsiți câteva motive pentru a înțelege mai bine de ce animalul dumneavoastră are nevoie demn periaj dentar regulat.

Semnele bolilor dinților și gingiilor încep să apară la 80% dintre câini după împlinirea vârstei de 3 ani. De asemenea, pisicile se confruntă cu riscul de a dezvolta boli dentare, cea mai frecventă dintre acestea fiind boala parodontală.

Din cauza celor menționate mai sus, medicii veterinari recomandă curățări profesionale anuale(detartraj), mai ales pe măsură ce animalul tău de companie îmbătrânește, și periajul zilnic de către proprietarii de animale pentru a combate apariția problemelor stomatologice.

Efectele grave ale problemelor dentare pot fi prevenite prin îngrijire preventivă proactivă. Ajută-ți animalul de companie cu zâmbetul lui frumos; Procedând astfel, veți promova o sănătate generală bună!

Puteți află mai multe despre serviciile noastre de detartraj apăsând aici.

La un examen veterinar de rutină, medicul veterinar va efectua o examinare fizică amănunțită a animalului dvs. de companie pentru a verifica starea generală de sănătate și bunăstare a acestuia. Veterinarul va cântări animalul dvs. de companie și va lua temperatura acestuia pentru a verifica orice semne de febră sau modificări de greutate. Veterinarul va efectua un examen fizic al animalului dvs. de companie, verificându-i ochii, urechile, nasul, gura, dinții, pielea, blana, articulațiile și starea generală a corpului. Veterinarul îi va asculta inima și plămânii animalului dvs. de companie pentru a verifica eventualele anomalii. Veterinarul îi va palpa abdomenul animalului de companie pentru a verifica orice semne de durere, noduli sau mase anormale.

Veterinarul îi poate administra vaccinuri necesare pentru a proteja animalul de companie de bolile comune. Veterinarul poate verifica dacă animăluțul dvs. prezintă paraziți externi, cum ar fi purici și căpușe, și vă poate recomanda medicamente pentru prevenirea sau tratarea acestora.

Veterinarul poate recomanda analize de sânge pentru a verifica eventualele probleme de sănătate subiacente. Veterinarul va examina dinții și gingiile animalului dvs. de companie pentru a verifica orice semne de boală dentară. Veterinarul vă poate întreba despre comportamentul animalului dvs. de companie și vă poate oferi sfaturi despre cum să rezolvați orice probleme de comportament. În timpul examenului, medicul veterinar poate discuta, de asemenea, orice îngrijorare pe care le aveți cu privire la sănătatea, dieta  sau comportamentul animalului dvs. de companie și poate oferi recomandări pentru îngrijiri sau tratamente preventive.

Puteți consulta serviciile noastre de consultații la domiciuliu apăsând aici.

De obicei, se recomandă ca femelele să fie sterilizate iar masculii sterilizați între șase luni și un an. Dar uneori se vor face excepții în funcție de vârstă, rasă, greutate și starea de sănătate (adică un cățel prea mic nu ar trebui să fie sub anestezie până când nu devine mai mare). Veterinarul dvs. vă va anunța când este momentul potrivit pentru sterilizarea lor.

Mai multe despre serviciile noastre de chirurgie puteți afla dând click aici.

Recomandarea medicilor veterinari este ca analizele de sânge să fie efectuate anual începând cu vârsta de aproximativ 7 ani, ceea ce este considerat a fi începutul anilor „senior”. Toți câinii și pisicile ar trebui să efectueze un set de  analize de sânge înainte de anestezia generală, dacă este posibil.

Testele de sânge ajută la stabilirea mai multor valori precum dacă numărul de globule roșii și albe ale unui animal de companie este normal, dacă ficatul, rinichii, pancreasul și alte organe interne par să funcționeze bine/normal și dacă echilibrul electrolitic și starea de hidratare sunt normale.

Mai multe despre serviciile noastre de analize de laborator puteți afla dând click aici.

Câinii și pisicile pot dezvolta excrescențe și mase la suprafață sau sub piele. Acest lucru este destul de comun la câini și există o mare varietate de creșteri și mase maligne (canceroase), precum și benigne (necanceroase).

          Deoarece există atât de multe tipuri, iar cancerul este „marele imitator” și poate arăta ca orice, este întotdeauna bine ca fiecare nodul  să fie evaluat de către medicul veterinar. Un aspirat cu ac fin (folosind un ac pentru a obține celule din masă) și citologia (examinarea celulelor la microscop folosind colorații speciale) pot ajuta la un diagnostic, dar uneori este necesară o biopsie chirurgicală sau îndepărtarea completă a masei pentru a o diagnostica.

Puteți consulta serviciile noastre de dermatologie aici.

În general, pisicile nu au nevoie să fie scăldate pentru că se îngrijesc singure. Majoritatea câinilor nu ar trebui să fie spălați mai des decât la fiecare 2-3 săptămâni, sau dacă îl veți spăla mai des este posibil să eliminați unele dintre uleiurile protectoare ale pielii acestora. Acest lucru se poate schimba în mod evident dacă animalul dvs. de companie are o anumită afecțiune a pielii, de exemplu, deci la un control de rutină medicul veterinar poate sesiza dacă animalul dvs. de companie are circumstanțe speciale, alergii sau o infecție a pielii și necesită a fi spălat mai des.

Puteți consulta serviciile noastre de dermatologie aici.

Cele mai frecvente boli observate la câini și pisici sunt bolile dentare, infecțiile cutanate, infecțiile urechii și masele de piele canceroase/necanceroase. Examenele anuale și comunicarea deschisă cu medicul veterinar, analizele regulate, pot ajuta la prevenirea ca aceste boli și alte boli să devină severe și vă pot ajuta prietenul dvs. blănos, să trăiască o viață mai lungă și mai fericită.

Puteți afla mai multe despre serviciile noastre de medicină internă apăsând aici.

Câinii și pisicile ar trebui să facă mișcare în fiecare zi, la fel ca oamenii. Este important să le mențineți articulațiile și mușchii în mișcare, să mențineți o greutate și o condiție corporală acceptabile și să mențineți animalele de companie stimulate și distrate, astfel încât să nu devină supraponderali, plictisiți și, eventual, distructive.

 

Există multe tipuri de paraziți care pot cauza probleme de sănătate animalului dvs. de companie, iar unii vă pot cauza probleme de sănătate chiar dvs. Unii paraziți trăiesc în vasele de sânge și în inima animalului dvs. de companie (viermii inimii), alții trăiesc în intestinele animalului dvs. de companie (viermi rotunzi, viermi bici, anchilostoma, tenia), unii trăiesc cel puțin o parte din viață pe corpul animalul dvs. de companie (purici, căpușe), unii mușcă animalele de companie pentru o masă de sânge (țânțari), iar altora le place să trăiască în urechile lor (acarieni). Acestea sunt doar  câteva exemple.

Există multe medicamente pentru prevenirea paraziților. Cel mai bine este să întrebați medicul veterinar care este medicamentul potrivit pentru animalul dvs. de companie. Farmacia Google vă poate conduce pe calea greșită și este posibil să primiți tratamente care nu funcționează sau, chiar mai rău, pot provoca mai mult rău animalului dvs. de companie.

Unele tratamente vor fi necesare și pentru mediul de acasă, cum ar fi pentru purici, deoarece puricii stau pe animalul dvs. de companie pentru a lua o masă de sânge și apoi coboară, pentru a-și termina procesul de reproducere în altă parte, cum ar fi covoarele sau țarcurile în care stau animăluțele.

Vezi serviciile noastre de deparazitare apăsând aici.